Per Sra. Susana Rodríguez Puente
Col·legiada 1110 ICAMAT

La Sentència del Tribunal Econòmic Administratiu Regional de Catalunya de data 30 de novembre de 2019, procediment 08-12491-2016, estima el recurs interposat per la lletrada Susana Rodríguez Puente denegant l’aplicació de la regla de prorrata a les deduccions de les quotes suportades d’IVA als advocats que exerceixen Torn d’Ofici i desenvolupen la seva activitat privadament. Declarant que els serveis prestats pels advocats en el marc de la Llei 1/1996, de 10 de gener, d’assistència jurídica gratuïta no estan subjectes a l’impost de l’IVA.

Aquesta sentència és la primera sentència que s’emet a Catalunya sobre aquesta qüestió, permetent als advocats del Torn d’Ofici desgravar-se el 100% de l’IVA suportat en l’exercici de la seva professió, establint un criteri més just i equitatiu que el de la regla de prorrata.

Susana Rodríguez

Author Susana Rodríguez

More posts by Susana Rodríguez

Leave a Reply

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies,

ACEPTAR
Aviso de cookies